woensdag 9 juli 2014

Zon, zomer en zonnebloemen

Voor (onze) basisschool kinderen is de zomervakantie al begonnen. De zomerweken zijn altijd een beetje anders,  we houden wel hetzelfde dagritme maar dan zonder op de klok te kijken. Met de rust is er natuurlijk ook meer drukte in huis omdat de oudste kinderen nu thuis zijn. Gezellig!

Het symbool voor de zon en zomer is toch wel de zonnebloem. Van de buurvrouw kregen wij deze twee plantjes. Een leuk project om ons deze zomerweken mee bezig te houden. Naast dat het een mooie bloem is en we er vrolijk van worden is het ook een bijzonder nuttige bloem.


Zonnebloem weetjes
Zowel de pitten als de bloem zijn eetbaar. De zonnebloempitten kunnen we zelf opeten maar het is ook een goed idee om ze voor de vogels in de winter te bewaren.

De kop van de zonnebloem draait overdag met de zon mee om s’nachts weer naar het oosten te draaien waar de zon de volgende ochtend weer op komt. Verder kunnen ze wel tot 5 meter hoogte groeien. Benieuwd hoe groot onze bloemen gaan worden!

Elke dag kijken we even hoe het met ze gaat. Hebben ze water nodig, zitten er ook slakken verstopt op de bladeren. Kortom met onze goede zorgen worden ze vast heel groot!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten