Visie


Elk kind is anders, en elk kind is uniek. Met de naam appels & parren wil ik uitdragen dat je kinderen (net als appels en peren) niet met elkaar kunt en moet vergelijken, maar dat je hun eigenheid respecteert en de ruimte biedt om zich op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen.

Klik hier voor het volledige pedagogische beleidsplan. 

Blij in het groen
Dat buiten spelen belangrijk is voor kinderen is geen verrassing. Kinderen hebben een natuurlijke behoefte om te spelen en buiten te zijn. Daarbij heeft het beleven van de natuur een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en leren ze respect te hebben voor planten en dieren.
Door veel met de kinderen buiten te zijn en thema gerichte activiteiten aan te bieden wil ik ze spelenderwijs de natuur laten beleven. Stilstaan bij wat er in de verschillende seizoenen in de tuin groeit, bloeit en leeft. De zintuigen prikkelen bij het ervaren en leren kennen van de omgeving. De zon, wind en regen voelen, maar ook dat het gras kriebelt, dat bloemen lekker ruiken, dat bladeren vallen en takken breken. Natuurbeleving is ook het van dichtbij bestuderen van kleine kriebelbeestjes. Kevers, slakken, pissebedden en regenwormen zijn allemaal spannende dieren om te bestuderen.


Gezond
Snoep verstandig eet een appel (...of een peer)  Met dank aan de fruittas van Bio Boer Giel wordt er elke dag biologisch fruit gegeten. De tas wordt elke week gevuld met fruit van het seizoen, naast appels en peren zal er dus ook wel eens wat anders gegeten worden. Pruimen, bessen, een mango, meloen, aardbeien of druiven uit eigen tuin.


Groen doen
Met als doel het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door o.a.:
  • gebruik te maken van groene stroom
  • bewust om te gaan met energie (bijv. licht uit in ruimtes waar niemand is) 
  • de was te laten drogen aan de lijn i.p.v. in de droger
  • proberen afval te voorkomen (bijv. washandjes gebruiken i.p.v. wegwerpdoekjes)
  • afval te scheiden
  • wanneer mogelijk afval hergebruiken voor speel- knutselmateriaal
  • printen alleen wanneer nodig en dubbelzijdig
  • goederen brengen naar of kopen bij de kringloopwinkel  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten