donderdag 15 november 2012

Tomke Sympoasium 2012


Woensdagmiddag 14 november werd er voor de 16e keer een Tomke Sympoasium georganiseerd, en wel in Earnewâld! Vond ik de locatie al bijzonder en reden genoeg om me aan te melden, het thema was ook nog eens goed gekozen namelijk 'natuer ticht by it jonge bern'.  Aan de hand van verschillende workshops nieuwe en praktische ideeën opdoen om de natuur dicht bij het jonge kind te brengen. 

Van de zes workshops kon je er helaas maar twee volgen, een moeilijke keus want ik had ze allemaal wel willen doen.
Bij Auke Kuiper van de RietNymf heb ik de nodige ideeën opgedaan om toe te passen op de tuin. Deze winter maar eens tekeningen gaan maken wat er allemaal anders kan en moet. Misschien komt er wel een aarbeientoren, kruidenspiraal of insectenhotel? Het heeft me in iedergeval het laatste duwtje in de rug gegeven om er serieus over na te denken en plannen te maken.
De andere workshop was een zintuigentocht voor peuters in het Pettebosk onder leiding van het Fryske Gea. Een prachtig gebied waar ik toch echt vaker naar toe moet met de kinderen (en het is zo dichtbij!). Een aantal elementen van deze workshop heb ik vandaag meteen toegepast. Met een spiegel, ik heb hier de spiegelkaart van OERRR voor gebruikt,  onder paddestoelen kijken en kriebelbeestjes zoeken en bestuderen. Ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen er op reageren. Elke steen en boomstam werd opgetild of omgekeerd om te kijken of er ook beestjes onder zaten.

Kortom het Tomke Sympoasium 2012 was wat mij betreft een succes!

Organisatie:
Partoer in samenwerking met de Tomke-werkgroep (Afûk, BSF, Cedin, Omrop Fryslân en SFBO).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten